torstai 5. toukokuuta 2011

3 days left

Tickeri näyttää, että kolme päivää laskettuun aikaan, ja siltä se kyllä tuntuukin. Olo on ollut todella tukala lähipäivinä ja oletettavasti muuttuu siis tukalammaksi. Ei siis tullut vauvaa meille 1.5, joka olis ollut tosi tosi kiva päivä, eikä 3.5., ei 5.5. (oletan, että ei tule tänään) ja hieman epäilen, että tuleeko huomennakaan.  Vatsa on kyllä laskeutunut ihan viime päivinä, todella paljon, mutta kuukkelin avulla löydettyjen vastausten mukaan se ei tarkoita yhtään mitään. Supistuksia ei tällä viikolla ole juurikaan ollut. Eli näyttäisi kovasti siltä, että yli mennään lasketusta ajasta niin että heilahtaa.

Mitään erityisiä konsteja ei ole otettu käyttöön, eli täällä vaan tuskaisesti odotetaan ja odotetaan ja odotetaan. Minun piti varata ensi viikolle vyöhyketerapeutti, mutta sitäkään en ole muistanut tehdä, mikä ärsyttää tällä hetkellä aikas paljon. Sen sijaan löysin YouTubesta pätkän akupainelusta hakusanoilla "acupressure induction of labour" jonka mukaista painantaa aloitettiin eilen. Tähän sain vinkin serkultani, joka synnytti esikoisensa noin 39 viikoilla, ja oli harrastanut näiden pisteiden painelua päivittäin muutaman päivän ajan ennen synnytyksen käynnistymistä. Eihän näistä mitään apua ole, jos kroppa ei ole valmis synnyttämään lähtöön, mutta otinpahan nämäkin keinot käyttöön eilisestä alkaen. Jos se vaikka valmistaisi jotenkin kroppaa. Välittömästi painelun jälkeen huomasin vatsan hieman valahtaneen, mutta en usko akupisteiden painelulla olleen asian kanssa mitään tekemistä, taisi vaan olla, että huomasin muutoksen juuri silloin kun painelun lopetin. Vaikka yksi pisteistä kyllä suoranaisesti vaikuttaa nimenomaan siihen lapsen alaspäin menoon, mutta mitenkäs näistä nyt tietää. Jos tänään tai huomenna käynnistyy synnytys, niin sitten alan uskomaan tuohon akupainelun taikaan ja täytyy alkaa tutustumaan akupunktioon muidenkin vaivojen hoidossa. Yllättävän helposti löytyi kyllä ne oikeat pisteet. Siis tuntuu ihan erilaiselta painella nilkan yläpuolelta sitä luuta kuin sitten tuota akupistettä, joka on siis ainakin minulla aivan törkeän kipeä kohta. Vähän tunnen oloni hipiksi, nyt kun on otettu akupisteiden painelukin käyttöön, mutta en anna asian häiritä. Jos se toimii niin hippeilystä viis. 


3 kommenttia:

 1. Oikea asenne: "Jos se toimii niin hippeilystä viis." :D

  Toivottavasti odotuksen tuska jo pian huipentuisi ja saisitte esikoisenne syliin. :)

  VastaaPoista
 2. Tuntuu toimivan, sillä maha valahti ilmeisestikin sen eilisen painelun tuloksena alaspäin ja tänään neuvolassa terveydenhoitaja kertoi minulle, että vauva on kiinnittynyt ja päätä ei saa enää liikkumaan minnekään. Aikamoista, sanoisin. Eli tätä nyt sitten joka päivä pariin otteeseen niin katsotaan saadaanko edistystä aikaiseksi...

  VastaaPoista
 3. Muistan sanoneeni 4. tammikuuta nukkumaan mennessäni miehelleni, että "eipä se lapsi ainakaan laskettuna päivänä synny". Ja seuraavana aamuna, siis laskettuna päivänä, meni lapsivedet klo 10.40. No, kuuden jälkeen illalla se ipana sitten jo syntyikin. :)

  Että eipä tuo aina välttämättä niin moninaisia merkkejä lähettele.

  VastaaPoista