lauantai 14. toukokuuta 2011

Kotona taas

Olemme palanneet kotiin torstai-iltana uuden tulokkaan kanssa. Poika syntyi Eurooppa-päivänä 9.5.2010 klo 20.55 ja mitat olivat 4600g ja 52cm. Olemme olleet nyt pari päivää kotona ja kaikki on hienosti. Poika nukkuu ja syö, ja syö ja nukkuu. 

Kaikki ei mennyt ihan oppikirjojen mukaan, mutta lopussa kiitos siis seisoo. Perjantaina klo 6.00 melkein viikko sitten menivät lapsivedet. Supistukset eivät kuitenkaan alkaneet kuin hyvin lievinä, joten perjantai-iltana kävimme näytillä synnärillä ja saimme lähteä vielä illaksi kotiin. Lauantaiaamusta synnytystä käynnistettiin lääkkein synnärin vuodeosastolla. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Sunnuntaina sama jatkui, kunnes iltapäivällä vauvan sydänäänet romahtivat kerran supistuksen aikana, ja osastolla ei uskallettu enää jatkaa käynnistystä, vaan minut vietiin synnytyssaliin tarkempaan seurantaan ja tippa-käynnistykseen. Koko ajan oli siis suppareita, ja kipeitä sellaisia (lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan), mutta ne ei vaan saaneet oikein mitään aikaiseksi. Käynnistystä jatkettiin salissa sunnuntai-ilta ja yö, ja silloin se saatiin kunnolla käyntiin. Eteneminen oli kuitenkin koko ajan todella hidasta ja maanantai-iltana yhdeksän aikaan lääkärit tekivät sektiopäätöksen, koska tulivat siihen tulokseen, ettei vauva mahdu ulos ja siksi synnytys venyy. Tähän liittyi epäily väärästä tarjonnasta, jonka kätilö oli esittänyt. Tämä epäily vahvistettiin vielä ultrassa, jossa todettiin, että lapsi oli tulossa ns. avoimessa lakitarjonnassa, eikä se mitenkään mahtuisi ulos. Joten 20.55 poika näki päivänvalon kiireellisen sektion tuloksena. Sektio meni hienosti ja parantuminen on ollut yllättävän nopeaa, sillä olemme todellakin nyt jo kotona koko konkkaronkka. Eli oli sitten sellainen pitemmän puoleinen tuo synnytys, onneksi se on jo ohi. 

Synnytys oli kuitenkin todella positiivinen kokemus, ja siitä jäi todella hyvä mieli, ei minkäänlaisia traumoja, vaikka venyikin niin kovin pitkäksi.

Ensimmäiset päivät on menneet ihmetellessä, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että olemme voittaneet jossakin vauva-lotossa, sillä olemme saaneet niin hyväntuulisen pojan, että ei ole tosikaan. Tilanne varmasti muuttuu vielä, mutta ainakin tämä kotiintulo sujui aivan käsittämättömän mallikkaasti. Ensimmäisenä yönä meillä valvottiin noin 45 minuuttia, jolloin ruokailtiin, ja sama toisenakin yönä. Tuntuu hurjalta, että jo kaksi ensimmäistä yötä ollaan menty yhdellä syötöllä, toivottavasti tämä jatkuukin näin.

7 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon koko perheelle! Olen seurannut jännityksellä blogiasi muutaman viikon, sillä itsellä on laskettu aika 18.5. Saapa nähdä minkälainen synnytys meillä tulee olemaan. Ihania vauvahetkiä teille!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on ollut alusta lähtien ainoastaan yksi herätys yössä, jolloin syödään ripeästi ja jatketaan nukkumista. Toivittavasti teilläkin asia säilyy näin! :) onnea pojasta!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut! Nauttikaa täysillä unesta.

  VastaaPoista
 5. Oikein hurjasti onnea koko perheelle ja mukavia hetkiä vaavin kanssa!

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea uudesta tulokkaasta ja hyvä kuulla, että synnytys meni pituudestaan huolimatta hyvin!:-)

  Meilläkin ollaan alusta asti menty noin yhdellä syötöllä/yö, noin 02-04 aikaan, syöttöväli on noin 3,5-4 tuntia aina. Tsemppiä imetykseen ja hyviä yöunia syöttöjen välillä!

  Ja kiitos mielenkiintoisesta blogista, toivottavasti päivitykset jatkuvat vauva-arjen keskeltäkin, olisi mielenkiintoista lukea, miten teidän arki sujuu, kun itsellä vain muutaman viikon vanhempi esikoislapsi:-)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea pojan johdosta! Kiva lukea, että jäi positiiviset fiilikset synnytyksestä, vaikka kaikki ei mennytkään ehkä aivan suunnitelmien mukaan. Ja samaa toivon kuin ylläkin, että jatkat vielä blogia. :) Oma LA on kuukauden päästä, alkaa jo jännittää.

  VastaaPoista