keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Viikot 33+3

Työaamuja on jäljellä 2!!! Tähän kohtaan kuuluisi tuulettaa varmastikin hurjasti, mutta hieman kyllä pelottaa lomalle jääminen. Lähtökohtaisestihan lomailu on ihanaa. Siis oikea lomailu, ei äitiysloma. Lomalla kuuluu tehdä sellaisia asioita mitä ainakaan minä en yleensä arjessa ehdi tehdä. Minun listalle kuuluu aina käydä uimassa, nähdä kavereita, käydä kirjastossa, ottaa aurinkoa (jos on kesä), siivota kunnolla, mökkeillä, liikkua, liikkua, liikkua jne. Eli nämä minun lomatekemisethän on aikalailla kesäjuttuja tai muuten aika toiminnallisia. Nyt olen kuitenkin jäämässä lomalle, joka ei nyt alkuun sijoitu kesäaikaan, eli tuollainen kesähengailu esim. pihalla ei tule kysymykseen. Kunto alkaa olla aika maassa, joten siivoilu ja kaikenlainen liikkuminen on aika hankalaa. Kaverit on toisessa kaupungissa, sillä muutimme syksyllä tänne Keski-Suomeen tilapäisesti miehen opiskeluiden vuoksi. Eli mitäs minulle jää: siivous pienellä teholla, lukeminen, ja liikkuminen, mikäli se onnistuu.

En tiedä teistä, mutta minun korviini tämä kuulostaa aika vähäiseltä määrältä. Tällä viikolla olen saanut jo maistiaisen kotona olemisesta, kun töitä ei yksinkertaisesti enää ole. Kaikki työt on siirretty jo muille tekijöille ja minä olen aivan tyhjän panttina töissä. Sähköpostia tulee ehkä yksi päivässä, ja sekin tulee minulle cc:nä. Tämä viikko vaan on sitten mennyt siten, että olen istunut kotona ja tylsistynyt. Aloin kehittelemään lupaavasti jo kohtukuolemapelkoa, varmaan siksi, että pientä masennusta alkoi jo tuo kotona oleminen aiheuttaa. Nyt huomaan, että olen alkanut jonkin verran pelkäämään noita tulevia viikkoja kotosalla, ja toivomaan myös sitä, että vauva syntyisi jo viikoilla 37+ eikä sitten joskus 41+. Kotona oleminen vauvan kanssa ei nimittäin huolestuta minua yhtään, uskon vakaasti siihen, että sitten sitä tekemistä on. Ja jos tekemistä ei ole, niin väsymys pitää ainakin huolen siitä, että nukkuminen täyttää päivät. Ylipäätänsäkin sitten alkaa olla jo kesä, pääsen jossakin kohtaa vaunulenkeille ja mikäli tarvetta on, voin ottaa projektin painonpudotuksesta ja kunnon kohottamisesta. Ongelmana on vain pian koittava äitiysloman alku, jolloin vain odottelen ja odottelen ja odottelen. Mitä muuta silloin kuuluu tehdä?

2 kommenttia:

 1. Tässä muutamia ehdotuksia:
  - onko teillä jo kaikki vauvan tarvikkeet hankittu? ja sinullekin imetysajaksi vaatteita ym.?
  - onko vauvan huone/tila jo sisustettu? ja kaiki vauvan vaatteet pesty?
  - tykkäisitkö askarrella tai taiteilla jotain? (itse olen suunnitellut äitiysvapaalla ennen vauvan syntymää, että maalaisin taulun omasta vauvavatsastani ja/tai askartelen/skräppään muutaman taulun vauvanhuoneeseen)
  - olisiko paikkakunnallanne jotain perhekerhoa tms johon voisit mennä tutustumaan muihin vastaavassa tilanteessa oleviin? tai löytyisikö netistä joltain keskustelupalstalta muita äitejä/odottajia omalta alueeltanne, joihin voisit yrittää tutustua livenäkin?

  Toivottavasti keksit tekemistä, ettei ala liikaa masentamaan! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä se tästä, alkushokista on nyt selvitty ja ei tämä niin pahalta vaikuta. Sisustushommia on tekemättä ja ajattelin tehdä ristiäiskutsutkin jo nyt valmiiksi (siis ei sitä tekstiä, mutta muuten), ja muutakin sellaista pientä on tässä tekemättä. Yllättävän paljon niissä saa aikaa kulumaan...

  VastaaPoista