sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Ja mihin ne joulunpyhät hävisi???

Puoliväli raskaudessa oli ja meni ja nyt viikot on jo 22 + 0. Olin oikein huolella sukuloimassa tänä vuonna ja se tarkoitti tällä kertaa myös tuskaisen pitkää nettipimentoa. Olin varmaankin 3 viikkoa ilman nettiä, ja sen täytyy olla joku ennätys omassa henkilökohtaisessa netin käyttöhistoriassani (sitten vuoden 1999)...

Aloitetaan kuulumisten kertominen kuitenkin sieltä ihan ekoista, jotka on jäänyt tänne kirjoittamatta. Meillä oli rakenneultra 22.12. ja sehän oli jo tutuksi tulleessa Keski-Suomen keskussairaalan Gravida -yksikössä. Ultraajaksi oli osunut sama nuori nainen kuin viime kerralla ja jälleennäkeminen oli oikein iloinen. Ultrassa kaikki oli hyvin, rakenteet oli kaikki kunnossa ja saimme tietoomme myös tulokkaan sukupuolen. Tosin ainahan ne ovat hieman epävarmoja, povaillaanpa sitten tyttöä tai poikaa. Sukupuolen olemme kertoneet isovanhemmille, ja he eivät saa salaisuutta nyt sitten paljastaa (varmasti rankkaa heillekin). Joulu meni kaikin puolin kivasti, varsinkin kun olimme saaneet niin mukavia uutisia rakenneultrasta. Gravidan aulassa itki meidän sinne tullessamme nainen, jonka mies lohdutteli häntä kovasti. He olivat varmaan toiseen ultraan menossa, ja kuulemaan sen toisen mielipiteen. Veti aika hiljaiseksi se tilanne ja helpotus oman lapsen tilanteesta oli melkoinen kun saimme kuulla että kaikki on hyvin.

Vauvan hyvinvoinnista varmaan kertoo sekin paljon, että potkuja satelee vaikka kuinka, ja olenkin naureskellut että voisin varmaan jo nyt aloittaa liikelaskennan kun potkuja tulee jo niin paljon. Ja luonnollisesti niitä tulee varsinkin silloin kun minä haluaisin esimerkiksi nukkua.

Hankintojakin on tullut tehtyä. Ensinnäkin huusin huutonetistä pinnasängyn (en ole varma olenko tästä jo kirjoittanut, mutta mainitsempa nyt kuitenkin mikäli on unohtunut). Kyseessä oli 40e ostos, hyväkuntoinen pinnasänky jossa laskettava laita ja kolmeen tasoon menevä pohja. Sanoisin että aika nappisuoritus kaikin puolin. Joululahjaksi saadun kameran lasken kanssa hankintojen piiriin, sillä masukuvia ei alkuraskaudesta saatu kun edellinen kamera oli rikki ja emme saaneet aikaiseksi uutta hankkia. Joulupukki korjasi tilanteen kuitenkin hienosti ja saimme kuvan 20+5 päivänä, vähän niin kuin puoliväliä juhlistaaksemme. Maha on kyllä iso, katsotaan jos saisin teille tänne joskus yhden kuvankin todisteeksi. Ettei vaan mene liioittelun piikkiin ;)

Äsken tein sitten sen isoimman ja kalleimman ostoksen mitä tulemme tekemään. Huusin huutonetistä vaunut. Kyseessä on Brion Happyt, erillisellä kantokopalla ja ratasosalla. Halusin kuitenkin erillisen kovan kantokopan, kun ajattelin että jos kesällä onkin tosi kuuma, niin se voisi olla kesävauvalle kaikista mieluisin. Hinnaksi tuli 300e, ehkä hivenen liikaa, mutta kun tiedän että Hapyssa kaikki kankaat on vesipestäviä ja irroitettavia niin ei tarvitse miettiä mitään homeongelmia jne, niin tulin siihen tulokseen että raaskin ne ostaa. JA värit oli ihan kivat JA voin ne hakea Tampereelta kun siellä tulee niin paljon käytyä, joten postikulujakaan ei tule. Isäntä on tosi tyytyväinen, sillä kun näytin hänelle erilaisia vaunuja lehdistä niin halusi nimenomaan Briot, joten luulen että tein huudon josta tulee kaikki pitämään, niin äiti, isä kuin tuleva muksukin.

Muuten en ole ostanut muuta kuin parit vaatteet kirpparilta, siihen se onkin sitten jäänyt. Mutta onhan tuossa jo, kun vaunut ja pinnasänky on jo olemassa. Nyt puuttuu enää: pinnasängyn patjat, vauvanvaatteille lipasto ja hoitotaso. Ja parit 56 senttiset vaatteet (jostakin syystä ostan koko ajan isompia kuin mitä pitäisi) sekä välikausihaalari sitten sairaalasta kotiutumista varten.

Että kaikenlaista sitä tässä pitäisi vielä ehtiä... Yritän laittaa kuvia vaunuista sitten kunhan saan ne meille kotia asti tuotua...


3 kommenttia:

 1. Kiva lukea pitkästä aikaa kuulumisianne. :) Meilläkin on harkinnassa nuo Brion Happyt! :D Laittelehan tänne tosiaan kuvia, kunhan saatte ne haettua. Oliko teillä mitkä kriteerit vaunuissa ja miten päädyitte juuri noihin Brioihin?

  VastaaPoista
 2. Kiva oli lukea tämän blogin uutta tekstiä pitkästä aikaa, hetken jo luulin, että blogiin ei enää kirjoiteta...;-)

  Onhan siinä jo paljon, että pinnis ja vaunut on hankittu, eikä muuten ollut paha hinta noista vaunuista:-) Itse maksoimme 380e Oran yhdistelmävaunuista, eikä tuokaan hinta mielestäni kova ollut.

  Gravida on kyllä aina jännä paikka, mutta onneksi niinä kertoina, kun on itse siellä käynyt, on kaikki ollut vauvalla ja itsellä hyvin:-) On se tietysti surullista nähdä jonkun toisen kova suru ja tuska...

  Laittelehan ihmeessä kuvia, vauvamasusta ja vaunuista ja vaikka tulevasta lastenhuoneestakin, olisi mielenkiintoista nähdä!

  VastaaPoista
 3. Täytyy myöntää, että kirjoitustauko venyi oletettua pidemmäksi, jotenkin se nettitauko vaan venähti. Ja sikäli kun teen töitä it-alalla, niin ehkä se on ihan hyvä vaan kun tauko venähtikin, yleensä kun tulee istuttua vähintään se 8 tuntia päivässä koneella. Mutta jatkossa yritän päivitellä tätä hieman useammin... :)

  Meidän kriteerejä vaunujen hankintaan: ei niitä oikeastaan ollut. Käytiin vaunuja katselemassa kaupassa ja ahdistuttiin kun niitä oli niin valtavat valikoimat. Todettiin, että kehitys on mennyt varmasti hurjasti eteenpäin, eli hyviä on varmaan kaikki. Mutta hyvät jousitukset, kova koppa ja ylipäätänsä se että niillä voi liikkua säässä kuin säässä oli kriteereinä. Miestä ja kyllä minuakin miellytti Brion vaunuissa ulkomuoto, ovat jotenkin perinteiset, joten sopi meille. Kaveripariskunnalla on myös ollut Briot ja en ole kuullut mitään pahaa niistä, joten siksikin päädyimme siihen merkkinä.

  VastaaPoista