maanantai 18. huhtikuuta 2011

20 päivää and counting

Täällä möllötellään edelleen yhdessä koossa niin kuin odottaa saattaa. Eilen kuitenkin saavutettiin se maaginen rajapyykki, eli täysiaikaisuus! 37+0 paukahti täyteen ja meillä aletaan toden teolla valmistautumaan odotukseen. Sairaalakassi on pakattu ainakin osittain, ja kassissa on lista asioista, mitkä sinne pitää vielä sitten h-hetkellä lisätä. Vauvan vaatteetkin on laitettu jo valmiiksi laukkuun ja laukku kaukaloon, joten miehen ei tartte niitä sitten valita. Nyt kun kelit tosin lämpesivät oikein urakalla, niin täytyy miettiä josko pitäisi jostakin vielä ostaa hupparitakki, sillä se voisi olla paras kotiutumisvaate pienokaiselle, taitaa tulla kuuma haalarissa. Täytyy sitä vielä harkita. Muuten kaikki on valmista pienokaiselle, ja nyt vain odotellaan.

Edellisessä neuvolassa kaikki oli melkein hyvin. Muuten kaikki ok, mutta viime kerralla oli meidän oma terveydenhoitaja poissa, ja paikalla oli sijainen. Hänen mielestään minulla on runsaasti eikä normaalisti lapsivettä ja hän halusi varata ajan neuvolalääkärille. Huomenna on siis edessä ultra, jolloin katsotaan onko sitä vettä kuinka paljon, ja samalla katsotaan toisaalta myös vauvan koko. En ole vielä ihan hirveän huolissani veden määrästä, koska vatsa on koko ajan ollut tosi iso, ja toisaalta down:in suhdeluvut meillä oli 1: 21 000. Eihän se mitään tarkoita, mutta kun vauva on ollut hieman yli normikoon koko ajan ja tosi aktiivinen, niin jotenkin ajattelisin, että downista ei varmaan ole kyse. Rakenneultrassa vauvan nähtiin muistaakseni myös nielevän sitä vettä, joten sellaistakaan ongelmaa ei vissiin pitäisi olla. En ole siis etukäteen miettinyt tätä hirveesti, vaan päätin odottaa huomista.

Runsas lapsiveden määrä tekee kuitenkin sen, että vatsa on iso ja painava, ja minun alkaa olla jo aika tukalaa. Kuukkelilla saamieni tietojen mukaan runsas lapsiveden määrä saattaa aiheuttaa lähdön synnyttämään mielummin ennen kuin jälkeen LA:n, koska kohtu vaan ei jaksa kantaa niin kauaa vauvan ja veden yhteispainoa. Siitäkin syystä halusin sairaalakassin valmiiksi, jos tässä vaikka synnytetäänkin ihan pian.

Viime viikonloppuna, eli siis vasta nyt menneenä lauantaina ehdittiin ekaa kertaa lauantaina Keski-Suomen keskussairaalan synnytysvalmennukseen, eli sellaiseen 1,5 tunnin esitykseen auditoriossa, jossa kätilö kertoi kaikkea olennaista sairaalaan lähdöstä jne. Sehän piti käydä neuvolan mukaan jo 32 viikolla, mutta me ei vaan päästy yhtenäkään lauantaina sinne, joten senkin käyminen jäi viime viikonloppuun. Siitä jäi hyvä mieli ja ennenkaikkea sellainen olo, että tänne uskaltaa tulla synnyttämään, niin ammattitaitoiselta se nainen tuntui. Toivottavasti kaikki kätilöt on siellä samaa sarjaa...

2 kommenttia:

  1. Minäkin odotan esikoista ja nyt rv 40+1 (niinpä, täällä taas ei ole merkkiäkään siitä, että lapsi olisi tulossa ulos, ja sekös turhauttaa) ja mekin käytiin miehen kanssa tuolla Keski-Suomen keskussairaalan synnytysvalmennuksessa joskus viikolla 36. Ei kai sinne heti viikolla 32 tarvikaan rynnätä, mun mielestä se oli viikosta 32 eteenpäin.

    Tsemppiä huomiseen lääkäriin, toivottavasti kaikki on hyvin!

    Ja juu, minäkin laitoin kaikki hyvissä ajoin valmiiksi, kyllä se kannattaa, jos se vauva sieltä yhtään aikaisessa on tulossa:-) Ja tsemppiä loppuodotukseen, nämä vikat viikot on niitä raastavimpia!

    VastaaPoista
  2. Voin kuvitella, että varsinkin päivät tuon LA:n jälkeen matelee, kun nytkin välillä tuntuu, ettei aika etene yhtään. Toisaalta hämmästyin eilen, että onko tosiaan niin, että olen ollut jo kolme viikkoa äitiyslomalla..? Miten se aika voikin madella ja kiitää samaan aikaan. Aika mysteeri.

    VastaaPoista