keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Normaalia normaalia

Neuvolassa käyty ja lääkäri ultrasi lapsiveden määrän. Se oli normaali, joten ei mitään hätää sen suhteen. Samassa tehtiin painoarvio, jonka tekeminen osoittautui hyvin hankalaksi, sillä pienokaisemme oli kovasti sitä mieltä, ettei minkäänlaista mittaa hänestä oteta. Neuvolalääkäriltä meni 50 minuuttia meidän kanssa, että sai tarvittavat mitat kasaan. Koko oli ensimmäisen arvion mukaan 3448g ja toisen mukaan 3557g. Ja nämä ovat nyt sitten eilisen tilanteen, eli 37+2 viikkojen mukaisen hetken painoja. Laskettuna aikana ollaan neljässä kilossa, ja jos menee yli, niin sitten ollaan yli neljässä kilossa. Eli ei sieltä mikään keijukainen ole tulossa.

Eilen tehtiin samoilla reissuilla myös viimeiset ostokset, kun hoitotaso ja apteekista ostettavat tavarat löysivät meille tiensä. Ja nyt on kaikki ihan oikeesti valmista. Kuin tätä juhlistaakseen minua on supistellut aamun. Tai sanotaanko nyt näin, että kuvittelisin, että minua on supistellut pitkin aamua. Aamulla sain hädin tuskin aamupalaa tehtyä, kun selässä alkoi menkkamainen jomotus, joka aina välillä hävisi, ja sitten taas tuli takaisin. Noin vartin välein tätä on nyt tullut, ja parisen tuntia. Samalla minulla on myös todella todella huono olo, tuntuu kuin oksentaisin minä hetkenä hyvänsä. Näitä nyt sitten tutkaillaan, että mitäs nämä tarkoittavat... Toivoisin kovasti, että voimistuisivat ja tuntemukset siirtyisivät myös vatsan puolelle, jotenkin mieluummin synnyttäisin 3,5 kiloisen jampan kuin 4,5 kiloisen... Ihme juttu

3 kommenttia:

 1. Jännät paikat! :)

  Miten tuo kokoarvio tehtiin? Mielenkiinnolla odottelen omaani, joka kyllä taitaa olla vielä useamman viikon päässä.

  VastaaPoista
 2. Nokian puhelimiin löytyy pari ilmaista ja suomenkielistä ohjelmaa, joiden avulla voi seurata supistuksia ja vauvan liikkeitä. Nää on mun mielestä tosi hyviä. Käy katsomassa!

  http://store.ovi.com/content/116022
  http://store.ovi.com/content/116021

  VastaaPoista
 3. Kokoarvio tehdään ultralla aina lääkärin toimesta, ja siinä mitataan minun ymmärtääkseni ainakin pään koko, sääriluun mitta ja oliskos vielä joku rinnanympärysmitta. Saattaapi olla vielä joitakin muita mittoja. Näiden perusteella voidaan antaa (tai se laite antaa)arvio vauvan koosta. Nämähän eivät todellakaan aina pidä paikkaansa, koska vauvat ovat niin erilaisia, osa pitkiä ja hoikkia ja toiset lyhyitä ja pyöreitä jne jne. Joten arviosta on kyse.

  Kiitokset noista ovi-palvelun linkeistä, vaikuttaa tosi mielenkiintoisilta..

  VastaaPoista