lauantai 23. huhtikuuta 2011

Ja ei mitään uutta

Lupaavasti koko keskiviikon kestäneet supistukset ovat menneen talven lumia niin sanotusti, eli eivät ole saaneet jatkoa. Koko keskiviikon supisteli, noin kahdeksan tunnin ajan, joten jotakin edistystä on tapahtunut. Vauvan peppu tuntuu myös eri kohdassa kuin ennen, noin 10- 15 senttiä alempana vatsan päältä tunnusteltuna, ja kävely muuttui hankalammaksi keskiviikon seurauksena. Tästä voisikin päätellä, että meillä on menty alaspäin ja mahdollisesti jopa kiinnitytty. Jotakin edistystä on siis selkeästi tapahtunut, ja tuntuukin, että h-hetki on taas astetta lähempänä. Huomennahan ollaankin jo viikoilla 38+0, joten ei se lähtö synnärille edes taida olla enää kovin epätodennäköistä.

Lähtöä kovasti odottelen, mutta supistuksia ei ole siis keskiviikon jälkeen juurikaan ollut, ei ainakaan säännöllisesti, joten ei tässä ainakaan ihan heti olla synnärille menossa. Huomenna mennään käymään vielä mökillä, noin 80 kilometrin päässä hoitamassa kesärenkaiden vaihto ja auton pesu, joten jos huomisen jälkeen jotain tapahtuis niin se olis ihan ok... Kovasti on sukulaiset ja muut tilailleet h-hetkeä vapuksi, kun kaikki tuntuvat olevan menossa tästä ohi jne, ja haluaisivat jo kovasti nähdä pikkuisen, eikä niin ei-pikkuista äitiä.

Muuten ei ole mitään erikoista, paitsi että olen saanut yhden lisäyksen raskausvaivoihin... Koko raskauden ajan olen turvotusta odotellut, mutta edelleenkin menee samat kengät jalkaan kuin raskauden alussa. Sormukset otin jossakin kohtaa pois, kun kuvittelin että sormissa olisi hieman turvotusta. Nyt voin kuitenkin todeta, että silloinen turvotus ei ollut mitään verrattuna siihen mitä nyt on. Ihan muutamassa päivässä sormista on muodostunut sellaiset turpeat pötkylät, ja tiettyjä kenkiä en ole edes uskaltanut sovittaa jalkaan. Yritän hoidella tätä kotikonstein, eli syömällä ananasta, ja katsotaan mihin se riittää. Teen juontiakin minulle on suositeltu, mutta sitä menee jo niin paljon päivässä muutenkin, etten sen lisäämistä pysty edes miettimään. Jos turvotus lähtisi pääsiäismunien ja muiden herkkujen syömisellä, niin mulla ei olis mitään hätää, mutta ainakaan vielä en ole kuullut sellaisesta...

Hyvää pääsiäistä!

1 kommentti:

  1. Hei!

    Vieläkö olet yhtenä kappaleena? Minulla laskettu aika samanapäivänä kuin sinulla, täällä ollaan vielä yhtenä kappaleena. Vaikka kovasti jo haluaisi saada pikkuisen syliin :) Ei millään malttais odottaa enään. Ja tietenkin mietityttää että koko ajan se tuolla kasvaa ja kasvaa, että kuinka isoksi se sitten pääätyy ja synnytys vaikeutuu. Tsemppiä viimeisiin odotuspäiviin! :)

    VastaaPoista