perjantai 22. lokakuuta 2010

Aina nälkä ja koko ajan jano...


Olen kovasti miettinyt miten erilainen tämä raskaus on verrattuna edelliseen. Tällä kertaa en ole kokenut mitään suunnatonta nälkää ja janoa, eikä vessassa ole juurikaan tarvinnut hypätä useammin kuin normaalistikaan. Alun kuvotusvaiheen jälkeen ei minun ole tarvinnut koko ajan olla syömässä, ei vain ole tehnyt mieli ruokaa.

Eilen kuitenkin NÄLKÄ nosti päätään ensimmäisen kerran. Söin nimittäin melkein puolikkaan hiivaleivän (puolet siis kokonaisesta leivästä) ja päällysteet eilisen illan aikana. Meillä oli lämmin ruoka viiden aikaan, ja jo puoli seiskalta tunsin nälkää, seuraavan kerran kahdeksalta ja sitten taas yhdeksältä. Ja samanaikaisesti janoa, siis niin pohjatonta janoa, että join varmaankin puolitoista litraa vettä eilisen aikana. Tästä kirjoittaessanikin minulle tuli taas jano. Että tällaisiakin päiviä tänne mukaan riittää.

Syömisistä ja juomisista ylipäätänsä. Olen yrittänyt pitää ruokavalioni todella monipuolisena, mihin toisaalta auttaa jo työpaikkaruokailu, joka on tietenkin todella monipuolista. Salaatit ja ruoat vaihtelee, joten joka päivä saa jotain uutta ruoasta mitä ei vähään aikaa olisi itse tullut tehtyä. Tämän lisäksi syön "raskausvitamiineja" , en nyt merkkiä muista ulkoa, mutta sellainen sinikeltainen purkki se on. Purkissa lukee, että 1-2/ päivä. Mitä se siis tarkoittaa? Kumpi se pitäisi olla? Olen joitakin kertoja puolittanut vitamiineja, ja otan 1 ½ päivässä. Ihan alkuraskaudessa, kun foolihappoa pitäisi olla reippaasti elimistössä, otin 2 päivässä. Mutta otapa näistä nyt selvää, olis varmaan pitänyt kysyä tätäkin neuvolasta. Mutta ei kai niistä mitään haittaakaan ole vaikka ottaa 2 päivässä, kun niissä ei varsinkaan sitä a-vitamiinia ole.

Viime viikon nettiostoksista myös turvavyönalennin saapui eilen postin mukana. Asentelin sen tänään aamulla töihin lähtiessäni kiinni penkkiin, ja tuntui tosi mukavalta käyttää. Minun maha on kuitenkin ihan suunnaton jos vertaa viikkoihin, joten tuntuu jo nyt miellyttävältä, että mikään ei paina siihen alavatsaan. Turvavyönalennin on ihan helppo kiinnittää penkkiinkin, kunhan ensin katsoo ohjeesta miten se solki toimii siellä penkin takana. Eli sitä nyt sitten käytetään jatkossa. Ja jos jotakin kiinnostaa, niin tästä alentimesta maksoin 28e ja tukivyöstä 20e. Eli ihan hyviä kauppoja on tullut tehtyä.

2 kommenttia:

 1. Mulla taas on ollut suunnaton Nälkä alusta asti, ja janokin. Mikä sinänsä kummastuttaa, koska eihän vielä tässä vaiheessa ole tarvetta saada yhtään enempää kaloreita kuin aikaisemminkaan.

  Itsekin mietin noita raskausvitamiineja ja niiden annostusta. Tosin mulla suurin ongelma niiden ottamisessa on, että unohdan ottaa niitä. Eilen unohtui ja tänäänkin unohtui... Viikonloppuna muistin vain miehen muistutuksien ansiosta. Ja kuitenkin se pilleripurkki on asetettu strategisesti jääkaapin viereen eli luulisi sen siitä silmiin osuvan joka aamu, kun maitoa otan jääkaapista. Mutta ei kai sitten. ;)

  VastaaPoista
 2. Söin itse samoja vitamiineja (ovat muuten multitabseja..;)) johonkin RV25:lle asti 2kpl/pvä ja nyt sitten olen syönyt vain yhden päivässä ja tämä oli neuvolatädinkin mielestä hyvä ratkaisu... :)

  -mahansa vanki
  (miksi tämä bloggeriin kirjautuminen kommentoidakseen on muka aina niin vaikeaa????? :D)

  VastaaPoista